amelia earhart curajul de a trai cu adevarat
Cele mai bune filme

Amelia Earhart: curajul de a trai cu adevarat

amelia earhart curajul de a trai cu adevarat

amelia earhart curajul de a trai cu adevarat

Astazi o sa vorbim despre un model de a trai viata la maxim: Amelia Earhart, prima femeie pilot. O femeie care, in anii ‘30 a avut nebunescul vis de a zbura in jurul lumii si a facut totul pentru a putea sa-si indeplineasca visele. O femeie care a trait exact asa cum a vrut.

Filmul ”Amelia”, care a aparut la sfarsitul anului trecut, vorbeste despre viata unei deschizatoare de drumuri care a indraznit sa-si urmeze pasiunea pentru zbor si sa aiba o meserie exclusiv masculina, mai ales in acea vreme in care femeile de-abia isi castigau dreptul de vot.

O femeie puternica, care nu si-a cerut niciodata scuze pentru asta. O femeie plina de pasiune pentru viata, care a trait intens pana in ultimul moment si care a murit facand ceea ce i-a placut intotdeauna. Interpretat de actrita Hilary Swank, rolul Ameliei Earhart transmite bucuria unei vieti traite la maxim, dupa dorinta inimii si nu dupa evaluarile celor din jur.

Misiunea ei a fost, pe langa aceea de a da curaj femeilor sa-si urmeze visele, sa transmita, peste zeci de ani de la disparitia ei, ca o viata traita in siguranta si in inchisoarea obisnuintei, este o viata pe jumatate pierduta. O viata in care ne scapa esentialul.

Disparuta in Oceanul Pacific, in timp ce incerca sa faca inconjurul lumii, Amelia ramane un simbol al curajului de a face ceea ce-ti doresti, indiferent de consecinte. Filmul despre viata ei te face sa iti doresti sa indraznesti mai mult, sa-ti privesti in fata fricile, sa descoperi ca sunt false, si sa mergi mai departe.


Sa sustii oriunde si oricand si in fata oricui ca ceea ce faci este important, atat timp cat este ceea ce-ti doresti. Si ca pericolul cel mai mare nu este sa mori facand ceea ce iti place, si sa traiesti fara sa faci nimic din ceea ce te face fericit cu adevarat.

Pentru asta nu trebuie sa pilotam avioane, sa sarim cu parasuta sau sa escaladam munti, daca nu simtim nevoia sa o facem. Putem insa sa incercam sa dam vietii un alt inteles, sa acordam atentia cuvenita inimii noastre, care stie intotdeauna cu ce misiune am venit pe Pamant.

Cuvintele cu care se incheie filmul surprind cel mai bine lectia de viata si de dezvoltare personala pe care ar trebui sa o invatam cu totii din existenta Ameliei Earhart:

“Fiecare are oceane de traversat. Atat timp cat avem curajul sa o facem. E asta nesabunita? Poate! Dar ce stiu visele despre limite?”

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *