Al cincilea legamant: ghid practic pentru cunoasterea de sine

Publicat: 28 aprilie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri

Din intelepciunea tolteca, Editura Adevar Divin ne prezinta o carte care frapeaza prin simplitate si profunzime.

Cartea se bazeaza pe principii dupa care ne putem ghida in viata, pentru a putea evolua spiritual si a privi viata dintr-o perspectiva mai inalta, a unei intelegeri superioare.

Iata mai jos cele cinci legaminte:

 • Primul legamant: Fii impecabil in tot ceea ce spui.

Cuvantul reprezinta principalul tau instrument creator, iar puterea lui poate fi folosita in cele mai variate scopuri sau directii. Cuvantul se refera la mesajul pe care il transmiti celor din jurul tau si lumii intregi, dar mai presus de toate tie insuti. Tu iti spui o poveste, dar este aceasta adevarata?Daca te folosesti de cuvinte pentru a crea o poveste in care te judeci si te condamni singur, inseamna ca te folosesti de ele impotriva ta, caz in care nu putem vorbi de impecabilitate. Daca incerci sa fii impecabil nu iti vei spune niciodata: “Sunt batran. Sunt urat. Sunt gras. Nu sunt suficient de bun. Nu sunt suficient de puternic. Nu voi reusi niciodata.”

Fericirea ta depinde numai de tine si de maniera in care stii sa te folosesti de cuvinte.

A fi impecabil in tot ceea ce spui inseamna a nu te folosi niciodata de puterea cuvantului impotriva ta.

Asadar: Vorbeste deschis. Nu spune decat ceea ce crezi cu adevarat. Evita folosirea cuvintelor pentru a te critica sau pentru a-i barfi pe ceilalti oameni. Foloseste-te de puterea cuvintelor tale numai pentru a raspandi iubirea si adevarul.

 • Al doilea legamant: Nu lua nimic in nume personal.
Povestea vietii tale nu este altceva decat o simpla poveste. Intreaga viata ai jucat un anumit rol, dar acesta nu ti-a folosit la nimic, intrucat nimeni din afara ta nu te-a perceput asa cum ti-ai fi dorit tu. Realizeaza acum ca drama din filmul vietii tale nu este perceputa ca atare de cei din jurul tau, a caror atentie este mult prea focalizata asupra filmului care se deruleaza in propria lor minte.In clipa in care vei intelege acest lucru, totul se va schimba pentru tine. Nimic nu va mai ramane la fel.Oamenii traiesc in propria lor lume, in propriul lor film, in propria lor poveste. Ei isi investesc intreaga credinta in aceasta poveste, care devine pentru ei adevarul absolut. De fapt, este un adevar relativ, intrucat nu este acceptat pe deplin decat de ei.Iti vei da seama ca opiniile lor legate de tine nu au nimic de-a face cu tine cel real, ci doar cu personajul care traieste in filmul lor, si care nu este identic cu personajul din filmul tau. Tot ceea ce cred oamenii despre tine se refera la imaginea pe care o au ei in legatura cu tine, care nu este totuna cu tine.

Asadar: Nimic din ceea ce fac ceilalti nu are vreo legatura cu tine. Tot ce spun si fac ei este o proiectie a propriei lor realitati subiective. Daca vei deveni imun la opiniile si la actiunile celorlalti oameni, nu vei mai fi victima unei suferinte inutile si-ti vei putea continua procesul de dezvoltare personala.

 • Al treilea legamant: Nu face presupuneri inutile
Prezumtiile inseamna sa cauti necazul cu lumanarea, intrucat cele mai multe dintre ele nu sunt adevarate. Ele sunt fictiune pura. Datul cu presupusul si interpretarea extrem de personala a propriilor prezumtii reprezinta inceputul oricarui iad.Marea majoritate a conflictelor noastre au la baza acest mecanism, si nu este greu de inteles de ce. Prezumtiile nu sunt altceva decat minciuni pe care ni le spunem singuri si care conduc la adevarate drame, care nu au niciun temei, intrucat noi nu stim care este adevarul real.

Asadar: Gaseste-ti curajul de a pune intrebari deschise si de a exprima exact ceea ce-ti doresti. Comunica cat mai clar cu ceilalti, pentru a evita neintelegerile, tristetea si dramele. Acest legamant este suficient in sine pentru a-ti transforma in totalitate viata.
 • Al patrulea legamant: Fa intotdeauna tot ce iti sta in puteri.

Asta inseamna sa actionezi intotdeauna la 100 % din potentialul tau. Sigur, acest potential nu ramane constant, ci se modifica in functie de diferiti factori. El are un anumit nivel atunci cand esti sanatos, si un cu totul alt nivel atunci cand esti bolnav.Asadar: Indiferent de circumstantele prin care treci, fa intotdeauna tot ce iti sta in puteri. In acest fel, vei evita autocritica inutila, autocondamnarea si regretele.

 • Al cincilea legamant: Fii sceptic, dar invata sa asculti.
Trebuie sa devii constient de faptul ca marea majoritate a lucrurilor pe care le auzi nu sunt adevarate. Insa daca invatam sa ascultam cu adevarat, putem intelege mult mai usor ceea ce se petrece in jurul nostru.Adevaratul scepticism nu inseamna sa adopti motto-ul “Nu cred in nimic.”, ci inseamna sa nu crezi din start in orice auzi si sa discerni adevarul de minciuna. Scepticismul te ajuta sa devii constient de faptul ca marea majoritate a oamenilor traiesc in minciuna.

Asadar: Nu crede ce iti spune propria minte, si cu atat mai putin ce iti spun ceilalti. Foloseste-te de puterea indoielii pentru a-ti pune intrebari referitoare la toate informatiile primite. Este oare acesta adevarul absolut? Asculta intentia care se ascunde in spatele cuvintelor si vei intelege mai usor mesajul real pe care il transmit ele.

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *