Pluto retrograd și efectele lui

Publicat: 9 mai 2023
Comentarii: 1 Răspunsuri

Pluto este planeta morții și a renașterii. Cunoscut ca Stăpânul Lumii Subterane, Pluto retrograd ne afectează la nivel psihic pentru că lucrează la straturile profunde ale ființei noastre.

Începând cu 1 mai 2023, Pluto a intrat în propria sa lume subterană, pentru a ieși la lumină pe 10 octombrie 2023 și a aduce înțelegere și înțelepciune la un nivel și mai profund.

Pluto Retrograd ne ghidează să privim la transformările din trecut, la ceea ce a dispărut din viața noastră, ceea ce a ieșit la lumină din interiorul nostru și la ceea ce rămâne încă în umbră în noi.

Pluto retrograd în Vărsător

Pluto intră în călătoria sa retrogradă în zodia Vărsător. Acesta este primul retrograd pe care Pluto îl face în Vărsător în timpul vieții noastre, ceea ce îi dă o importanță și mai mare.

Pluto va rămâne retrograd în Vărsător doar până pe 11 iunie, când va reveni în Capricorn, așa că aceasta este o fereastră rară pentru a săpa mai adânc în temele Pluto-Vărsător.

Intrarea lui Pluto în Vărsător a început un ciclu nou. Se spune chiar că este începutul tranziției noastre în Era Vărsătorului. Pluto în Vărsător aduce un accent mai mare pe comunitate, umanitarism și progres spiritual.

Însă fiecare element din ceea ce aduce Pluto are o latură luminoasă și una întunecată. Fiecare element din ceea ce aduce Pluto este setat să aducă moarte, renaștere și transformare profundă.

Pluto este energia prin care totul arde și ascensionează apoi la un alt nivel, atunci când cenușa este gata să fie transformată.

Pluto retrograd

În timpul unui Pluto Retrograd, e momentul să reflectăm asupra ciclurilor morții și ale renașterii, din propriile noastre vieți.

Există două perioade de timp la care e nevoie să ne uităm. Prima este din 23 martie 2023. Ce transformări au avut loc de atunci? Cum ne-am schimbat? Cum am renăscut? În ce direcții am evoluat?

Următoarea perioadă la care putem privi este octombrie 2022. Aceasta a fost ultima zi în care Pluto a fost în retrograd. Cum s-a transformat viața noastră de la această dată? Ce moarte și ce renaștere a avut loc? Prin ce transformări am trecut?

Pluto este subtil în abordarea sa, așa că uneori este greu să ne dăm seama cum s-a deplasat prin viața noastră. Chiar și dacă punem aceste întrebări, s-ar putea să nu avem încă claritatea necesară pentru a înțelege călătoria acestei planete.

Pluto lucrează pe straturile mai profunde ale ființei noastre și doar atunci când își încheie călătoria într-un semn zodiacal putem înțelege cu adevărat înțelepciunea, lecțiile și transformările pe care le-a adus în viețile noastre.

Pluto se apropie de sfârșitul călătoriei sale în Capricorn, dar așa cum arată această mișcare retrogradă, mai are ceva de făcut, deoarece va continua să călătorească înapoi în Capricorn pe tot parcursul anului 2023 și în cea mai mare parte a anului 2024.

Abia în noiembrie 2024, Pluto rămâne definitiv în Vărsător, deblocând plenitudinea noului ciclu și oferindu-ne imaginea totală a călătoriei sale în Capricorn.

Iată câteva moduri de a lucra cu energia lui Pluto retrograd:

 • Evaluează-ți viața raportat la două momente: martie 2023 și octombrie 2022. Ce schimbări ai făcut de atunci și cum trebuie să fie ajustate aceste schimbări?
 • Onorează-ți orice dorință de contemplare, de liniște, de reflecție cu tine însuți
 • Intră în contact cu partea ta umbră. Ce trebuie să iasă la lumină de acolo?
 • Confruntă-te cu ceea ce îți provoacă frică. Frica nu mai trebuie să dețină putere asupra ta.
 • Eliberează ceea ce nu este în controlul tău.
 • Eliberează umbrele din trecutul tău, care contribuie la blocaje sau la durere.
 • Intră în puterea ta. Eliberează convingerile, situațiile și relațiile care te pot face să te simți neputincios.

Notează în jurnal:

 • Îmi pot renaște viața prin…
 • Cel mai mult mi-e frică de…
 • Sunt cel mai puternic atunci când…
 • Ce nu mai funcționează în viața mea este…
 • Eliberez controlul asupra…

Sursa: Foreverconscious.com
Traducere: Damaideparte.ro

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *