capcane-in-calatoria-sufletelor-gemene
Ascensiune spirituala

Capcane în călătoria sufletelor gemene pe Pământ

Călătoria sufletelor gemene

Multe suflete care se află în călătoria sufletelor gemene, după ce și-au întâlnit sufletul geamăn pe Pământ știu deja faptul că toată această călătorie devine adesea mult mai dureroasă decât e necesar. Din experiența mea, acest lucru nu are nimic de-a face cu experiența în sine, care este una din cele mai frumoase experiențe pe care le putem trăi vreodată, ci din cauza unor distorsiuni din care simt că e momentul să ieșim la nivel colectiv.

Scriu acest articol pentru a contribui la a aduce mai multă claritate și adevăr și, poate, pentru a scurta din suferința celor care îl citesc. În același timp fiecare din noi se află într-un anumit stadiu în această călătorie și tot ceea ce trăim într-un anumit moment servește la nivel mai înalt învățării unor lecții ale sufletului, deci în cele din urmă nimic nu este în zadar.

Ceea ce voi scrie mai jos nu este adevărul absolut desigur, este doar percepția mea din tot ceea ce am trăit până acum. Așa cum spun mereu când vorbesc despre conexiuni de suflet, recomandarea mea este să treceți întotdeauna prin filtrul personal tot ceea ce auziți sau citiți. Pentru că aceasta este o călătorie personală, intimă, care poate avea un traseu diferit pentru fiecare dintre noi.

Desigur, când vorbesc despre călătoria sufletelor gemene, nu mă refer aici la acele conexiuni care nu sunt suflete gemene autentice. E nevoie să facem diferența între a proiecta imaginea lui „the one” pe o conexiune care nu este o conexiune autentică de suflete gemene și o experiență autentică de întâlnire a sufletului geamăn. La fel, e nevoie să privim cu obiectivitate tendința de romanticizare exagerată a acestui tip de conexiuni, din dorința omenească a fiecăruia dintre noi de a întâlni acea iubire totală aici, în această dimensiune.

În același timp însă, am observat din proprie experiență că există câteva “capcane” inițiatice în călătoria sufletelor gemene care ne sunt presărate pe această cale a sufletului, tocmai pentru a putea să le depășim și să integrăm, tocmai prin depășirea lor, lecții importante la nivel de suflet. Vă las mai jos o listă cu lecțiile prin care am trecut eu personal.

Iată principalele capcane pe care le-am identificat eu în călătoria sufletelor gemene pe Pământ:

Capcana 1: Să punem relația romantică sau dorința unei relații romantice cu sufletul geamăn înaintea călătoriei spirituale și a inițierilor pe care le primim din această conexiune.

Este aspectul care aduce cea mai mare suferință, indiferent dacă suntem sau nu împreună cu sufletul geamăn. Dacă tratăm această conexiune ca pe o relație normală, așa cum am fost obișnuiți din vechea paradigmă, vom dori ca sufletul geamăn să ne fie sursă pentru iubire, confort, vindecare. Atunci, atașamentul va fi pe măsura iubirii și va fi copleșitor.

Pentru că, dacă este ceva care caracterizează această conexiune, este iubirea copleșitoare iar, la nivel uman, atașamentul sfâșietor. Dacă întreținem atașamentul, hrănim permanent frica de a pierde sursa acelei iubiri copleșitoare pe care o simțim. Iar suferința provenită din frica de a pierde acea Iubire la nivel uman ne poate pune în genunchi. Dacă putem ajunge în abandon în fața voinței divine, atunci vom pune pe primul loc dorința noastră de a servi. Cu sau fără sufletul geamăn, în orice configurație care este într-un anumit moment în acord cu voința divină. Și atunci intrăm în adevăr.

Și vom ști că nimeni nu poate fi acolo pentru noi mai deplin, complet și necondiționat decât Divinul. Sufletul geamăn este doar canalul prin care redescoperim într-o altă lumină relația cu noi înșine și cu Divinul. Iar de la un punct încolo, când integrarea acestei experiențe s-a făcut, atașamentul dispare și ne putem continua călătoria pământeană, cu tot ce ne aduce ea.

Capcana 2: Dacă nu sunt cu sufletul geamăn, nu sunt suficient de evoluat sau este ceva în neregulă cu mine.

Acesta este o credință limitativă care aduce multă suferință sufletelor gemene. Cred că este momentul să ieșim din vinovăție, rușine și din durerea uriașă care vine din înțelegerea limitată a ceea ce înseamnă aceasta conexiune. O să vă expun mai jos părerea mea despre această călătorie, care ne poate ajuta la deconstrucția tuturor iluziilor adunate pe drum.

Sufletele gemene sunt oglinzi divine și sunt caracterizate de polaritate uriașă în această dimensiune. Pentru a aduce împreună polarități extreme, e nevoie de anumite stadii de integrare. Stadiul în care suntem într-un anumit moment nu spune ceva anume despre meritul de a fi sau a nu fi într-o relație pământeană cu sufletul geamăn. Călătoria nu are un final prestabilit, ne poate lua un an, zece, cincizeci sau încă câteva vieți până ne putem alinia în călătoria noastră pământeană cu sufletul geamăn. Acest lucru nu spune neapărat ceva despre nivelul de evoluție al cuiva.

Pentru că, în același timp, este vorba despre atât de multe alte lucruri și mulți alți factori care influențează această călătorie: nivelul de integrare a luminii și al întunericului pentru fiecare din cei doi, alinierea liberului arbitru cu planul sufletului celor doi, integrarea energiei sufletului cu personalitatea umană, măiestria asupra energiilor întunecate care interferează în aceste conexiuni, timeline-uri diferite pe care cei doi se pot afla, impactul grid-ului planetar care uneori cere, spre binele mai înalt, ca cei doi să se afle în locuri diferite pe planeta, impactul membrilor familiilor de suflete din care sufletele gemene provin, alte contracte în suflet care trebuie încheiate înainte.

Puzzle-ul este foarte mare uneori iar ceea ce avem de făcut este să ne lărgim perspectiva asupra acestei călătorii. Iar de cele mai multe ori în acest tip de conexiuni nici nu este vorba despre a fi împreună în plan uman ci despre a integra acea iubire divină pe care sufletul geamăn ne ajută să o aducem aici, în toate aspectele vieții pământene.

Capcana 3: Dacă nu voi fi împreună cu sufletul geamăn într-o relație, nu voi mai fi cu nimeni altcineva.

Aceasta este o altă credință limitativă care ne aduce foarte multă suferință, pentru că ne limitează foarte mult. Este foarte valid însă locul din care vine această limitare și voi încerca să explic mai departe părerea mea. După ce ne întâlnim sufletul geamăn în această dimensiune, vom simți că am trăit iubirea supremă și că orice altceva mai puțin decât atât nu are valoare. Este un lucru foarte valid să simțim asta o perioadă. Sufletul geamăn ne deschide calea Iubirii Divine și ne face să simțim cea mai pură iubire necondiționată. Atunci este firesc să dorim acea iubire zi de zi, într-o relație de cuplu de care să ne bucurăm în fiecare moment. De cele mai multe ori însă, nu este vorba despre asta.

Dacă relația fizică cu sufletul geamăn nu este posibilă, trebuie să știm că, întotdeauna, există un motiv foarte bun, în planul mai mare al sufletului, pentru care se întâmplă asta. Iar noi avem nevoie să integrăm toată experiența spirituală a ce înseamnă întâlnirea cu sufletul geamăn, în același timp în care ne bucurăm din plin de experiențele vieții pământene.

Da, o perioadă nu vom putea face asta. Pentru că poate avem nevoie să integrăm în fiecare celulă efectele întâlnirii cu sufletul geamăn și a activărilor la nivel de suflet pe care le primim în urma întâlnirii sufletului geamăn.

În același timp însă, după această etapă de integrare, care uneori poate dura și ani, putem să ne bucurăm de ceea ce viața are pentru noi. De întâlniri cu alte suflete, de sărbătorirea vieții, de relații semnificative cu alte suflete cu care avem conexiuni profunde. Atât timp cât stăm în adevăr față de ce este sufletul geamăn pentru noi, știind că nimeni nu poate înlocui vreodată sufletul geamăn, putem merge spre alte etape ale vieții noastre. Iubirea pentru sufletul geamăn nu va dispărea niciodată si nici nu se va micșora. Va fi mereu acolo, egală cu sine însăși, ca un far călăuzitor care ne va arăta calea spre sufletul nostru.

Însă această conexiune nu este despre suferință, așteptare continuă, auto-schingiuire sau sacrificii eterne în numele iubirii. Este despre iubire necondiționată în cea mai pură formă și despre a face, în fiecare moment, ce este în aliniere cu această iubire. Uneori este vorba despre a pleca, alteori despre a rămâne. Alteori despre a da drumul atașamentului față de sufletul geamăn și fața de obsesia de a avea o relație romantică cu sufletul geamăn. Alteori, despre a fi războinici în fața obstacolelor care acoperă această iubire. Niciodată însă nu este despre suferința venită din programe și limitări.


E important să înțelegem, la nivel spiritual, că sufletele gemene își aleg uneori să experimenteze viața în moduri diferite, pentru a aduce apoi înapoi în energia monadică din care s-au divizat o varietate de experiențe trăite pe Pământ. Iar asta face ca o relație de cuplu pe această planetă să nu fie posibilă și asta să fie în aliniere cu voința divină. Deși este foarte validă dorința pentru o relație romantică, în cazurile în care nu este posibilă în acest moment, programul “Nu pot fi într-o relație cu nimeni altcineva” aduce foarte multă suferință. Pot exista în orice moment alte contracte cu alte suflete cu care ne putem însoți în dimensiunea pământeană, pentru a învăța lecții și a ne bucura de viața pe Pământ. Și însuși acest lucru servește călătoriei în sine. Tot ce ne limitează în această călătorie și ne ține în suferință, chin sau schingiuire interioară e momentul să plece. Pentru că sunt programe în afara Iubirii, pe care însuși sufletul geamăn a adus-o în viața noastră.

Capcana 4: Dacă nu sunt cu sufletul geamăn, nu-mi pot face misiunea.

Aceasta este o scuză minunată de care ne putem folosi pe calea noastră spirituală. Uneori suntem atât de supărați pe noi, pe Dumnezeu, pe sufletul geamăn și chiar pe viața pe Pământ încât de fapt fraza reala ar fi: “Dacă nu sunt cu sufletul geamăn, nu vreau să-mi fac misiunea”. Este partea din noi care refuză să servească dacă nu îi sunt îndeplinite condițiile. Ca un copil răsfățat care, atunci când nu primește jucăria preferată, rămâne îmbufnat și supărat.

Interesant este însă că această atitudine se va transforma în auto-sabotaj. Ni se pare că astfel îl pedepsim pe Dumnezeu, ne pedepsim sufletul geamăn, dar de fapt ne pedepsim pe noi înșine. Cred că unul din adevărurile esențiale în această călătorie este: A ne face misiunea este lucrul care ne poate duce la următorul nivel în toate aspectele vieții, inclusiv în relația cu sufletul geamăn. Dacă nu suntem în relație cu sufletul geamăn, prin misiunea spirituala se sublimează foarte mult din durerea umană a separării și din obsesia umană de a fi împreună cu sufletul geamăn. Dacă suntem împreună cu sufletul geamăn, atunci când ne facem misiunea punem iubirea din conexiune în serviciul a ceva mai mare decât relația în sine și relația își împlinește astfel scopul mai înalt. Pentru că ceea ce este definitoriu pentru acest tip de conexiune: aceasta nu este o iubire egoista, ci este o iubire pe care e nevoie sa o punem în serviciul lumii, indiferent în ce stadiu suntem cu sufletul geamăn în călătoria noastră umană.

Acestea au fost observațiile mele legate de această călătorie, din stadiul în care sunt acum. Am trăit aceste capcane pe pielea mea, le-am procesat și le-am sublimat pe fiecare din ele. Am mers dincolo de ele, prin multă durere dar și prin incredibil de multă grație divină. Am simțit pe pielea mea cea mai pură Iubire Divină așa cum am simțit și că ceea ce numim noi oamenii iubire, atunci când este contorsionată de programe și este greșit direcționată de latura noastră umană, poate deveni un “demon” care ne mănâncă energia, ne ține în afara corpului și face imposibilă pentru noi manifestarea și încorporarea a însăși Iubirii după care tânjim atât de mult.

Am văzut cum singura cale reală este aceea de a putea sta cu ambele realități și planuri în același timp, fără să negăm niciunul din ele: adevărul sufletului care s-a trezit sub impactul Iubirii Divine dar și asumarea, cu autenticitate și sinceritate, a călătoriei pământene cu tot ce presupune ea și a stadiului în care suntem într-un anumit moment.

Aceasta este adevărata măiestrie spirituală, a merge cu ambele laturi în sincron – uman și Divin deopotrivă – pentru a le aduce împreună și a le integra, fără să negăm niciuna din ele.

Cu bucurie,

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Destul de adevarat ce spui tu in articol. Conexiunea cu sufletul geaman este dincolo de intelegerea limitativa mintal umana : Il poti percepe, energetic cand este in apropierea ta, poti comunica telepatic si prin vise.

  2. Interesanta experienta!! Exact cu asta ma confrunt si eu, in acest an, in care mi-am descoperit, sufletul geamn (casatorit (ca mine!)…cu un copil, baiat (ca mine!!)….la o distanta de mii de km….) DOARE, insa nu am “cazut” in niciuna din “capcanele” experimentate de tine!! …am fost lucizi, am intrerupt legatura, din cauza ca, spunea ca “suferinta era prea intensa”, si nu mai rezista, cu atata suferinta…. i-am respectat decizia!….Am facut un scarificiu (k sa zic asa..!!) pentru a nu suferi, oamenii de langa noi…. atat!!
    Restul….. sa se ocupe DIVINITATEA (pt ca sunt convinsa, ca exista un motiv, pt care, se intampla asa!!)

    Multumesc, pt articol!!
    Mirela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *