Subconstientul si autosugestia

Publicat: 10 august 2008
Comentarii: Fără răspunsuri

Cum ar fi sa stim ca exista o solutie pentru orice problema pe care o avem?

Sa stim ca orice s-ar intampla, putem apela la solutia magica ce ne scoate din impas. Indiferent de natura nevoilor noastre, fie ca sunt financiare, de sanatate, familiale, legate de relatii, specialistii in programare neurolingvistica spun ca ne putem baza pe o metoda sigura care, aplicata cu perseverenta, poate face miracole: autosugestia.

Autosugestia este cea care pune in valoare fortele latente care zac in organismul nostru.

In cartea “Catre culmile succeselor” scrisa de Pavel Corut gasim elemente sugestive, care ne ajuta sa ne dam seama de importanta autosugestiei in viata noastra. Autosugestia consta intr-o idée pozitiva sau negativa, pe care ne-o introducem in mod voluntar si constient in subconstient, cu scop de a deveni programare mentala si a produce efectele dorite de noi.

Desigur, este de preferat sa incepem sa stapanim modalitatile de autosugestionare cu idei pozitive pentru a putea sa ne dezvoltam forta de a reusi in ceea ce ne propunem. Cu toate acestea, auzim si intalnim mult mai des in jurul nostru, si de ce nu in capul nostru, comportamente negative de genul : ”Nu pot sa fac asta, nu sunt in stare pentru a face asta, nu cred ca am sanse sa reusesc in acest lucru.” Acestea sunt autoprogramari mentale negative si credinte limitative, care nu ne ajuta sa ne indeplinim scopurile in viata.

Vestea buna este insa ca le putem contracara printr-o munca si o concentrare zilnice pe evaluare si autoevaluare pozitiva a lucrurilor din jur si a calitatilor noastre de autoprogramare mentala si dezvoltare personala.

Asadar, ce caracteristici trebuie sa indeplineasca o idée pentru a deveni autosugestie?

1. Ideea autosugestiva trebuie sa fie posibila si morala. Este extrem de important ca ideea pe care vrem sa o introducem in subconstient sa ne para posibila, sa credem ca putem realiza acest lucru. In egala masura, este important ca obiectivul nostru sa fie moral, sa se refere la evolutie, crestere, abundenta, scopuri pozitive si sa nu se refere la aspect imorale

2. Ideea trebuie sa fie simpla, clara si usor de formulat.
De preferat este si sa ne concentram pe un singur lucru. In cazul in care avem mai multe aspecte asupra carora trebuie sa lucram, ne putem concentra pe rand asupra lor. Claritatea scopului este importanta pentru a reusi sa ne autosugestionam eficient. Daca stim exact ce vrem si asupra carui aspect sa lucram, atunci lucrurile devin mai simple.

Cum actioneaza insa subconstientul? Care este secretul acestui motor al fiintei umane? Subconstientul este ca o banca uriasa de date, care stocheaza absolut tot ceea ce ni se intampla si care are sarcina de a se asigura ca reactionam exact asa cum suntem programati.

El functioneaza dupa o lege universala, care afirma ca orice idée sau gand pe care le acceptam ca adevarate in mintea rationala, vor fi imediat acceptate de catre subconstient. De asemenea, legea concentrarii este de asemenea o lege care explica valabilitatea procedeului de autosugestie in rezolvarea unor eventuale probleme: cu cat ne gandim mai mult la ceva, cu atat mai mult acesta devine parte din realitatea noastra.

Asa cum spunea Ralph Waldo Emerson “Omul devine ceea ce gandeste in mare parte a timpului.” Oamenii eficienti au grija de calitatea gandurilor lor. Ei se concentreaza numai aspura lucrurilor pe care le considera cu adevarat importante pentru ei. Ei insista asupra dorintelor lor pentru viitor si refuza sa-si alimenteze temerile si indoielile.

Asadar, noi pe ce ne concentram in viata si cum folosim uriasa forta a subconstientului nostru?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *