Relatii

Un exercitiu intim pentru indragostiti

Lucruri importante despre relatiile de cuplu - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala In cursul meditatiilor adanci si prelungite se nasc legaturi – mintea este sensibil receptiva, intra in contact fin cu alte minti, intr-un mod altfel familiar. Majoritatea intimitatilor de o clipa sunt superficiale si false si lasa un sentiment de inconfort. Ele dureaza putin. Insa aceasta experienta, pe care v-o prezentam astazi, se desfasoara la un nivel psihic durabil.

Puteti sa utilizati exercitiul de mai jos pentru a crea, in mod deliberat, in cuplul dumneavoastra o intimitate profunda care se poate realiza numai dupa multi ani de trai impreuna.

Iata ce trebuie facut:

1. Alege un loc, unde amandoi va simtiti foarte fericiti si foarte relaxati. Poate sa fie locul unde ati petrecut o vacanta impreuna, sau orice alt loc de care va leaga amintiri placute. De asemenea, poate sa fie un loc pe care nu l-a vazut nici unul din voi. Il puteti crea impreuna. Dar sa nu alegeti un loc unde a fost numai unul din voi. Altfel s-ar destrama simetria experientei si s-ar reduce simtamantul de impartasire.

2. Asezati-va comod, apropiati, fata in fata. Relaxati-va si inchideti ochii.

3. Unul din voi sa se adreseze celuilalt spunandu-i ceva de acest gen: “Am sa numar incet de la 10 la 1 si cu fiecare numar vei simti ca vei intra tot mai adanc la un nivel meditativ placut. 10-9 simti ca mergi mai adanc, 8-7-6 mai adanc si mai adanc, 5-4 mai adanc, 3-2-1. Acum esti relaxat, la un nivel al mintii adanc si placut. Cu ajutorul tau, ma voi alatura de tine.

4. Celalalt va spune:”Voi numara incet de la 10 la 1, si cu fiecare numar ne vom apropia tot mai mult la un nivel adanc al mintii. 10-9 simti cum mergi mai adanc cu mine, 8-7-6 mai adanc si mai adanc impreuna, 5-4 tot mai adanc si mai aproape, 3-2-1. Acum suntem amandoi relaxati la un nivel placut al mintii. Sa mergem impreuna mai adanc.

5. Primul spune:”Bine, sa mergem impreuna foarte adanc. Sa facem impreuna cunostinta cu locul nostru de relaxare. Cu cat observam mai mult acest loc, cu atat ajungem mai adanc. Observa cerul…”

6.”Da…e senin, cu cativa nori care plutesc.” Fiecare va descrie apoi incet, spontan, scena pe care o traiti impreuna-temperatura, culorile, sunetele, toate detaliile placute.

7. Cand amandoi sunteti la un nivel adanc, nu va grabiti si traiti din plin locul vostru de relaxare, unul din voi va spune celuilalt:”Dorinta mea cea mai mare este sa te fac pe tine fericit/a si numai dupa aceea sa ma fac pe mine fericit/a.”

8. Celalalt spune:” Si eu doresc foarte mult sa te fac fericit/a si numai dupa aceea sa ma fac pe mine fericit/a.”

9. Lasati sa treaca o perioada de timp, cat vreti voi, intr-o impartasire tacuta,  apoi treziti-va. Unii pot trai mult mai adanc aceasta perioada tacuta privind adanc in ochii celuilalt. Este foarte posibil ca un meditativ experimentat sa ramana in Alfa si Theta cu ochii deschisi. Daca nu va simtiti confortabil astfel, atunci nu fortati.

Aceasta este o experienta de o putere mult mai mare decat va puteti imagina numai citind. De prima data cand veti incerca asta, veti fi convinsi, si cu variatiile pe care le puteti dezvolta, poate deveni o parte permanenta de dezvoltare personalain viata voastra comuna.

Cateva atentionari: frumusetea experientei va fi pierduta daca este utilizata eronat. Daca unul din cei doi participanti nu intelege scopul si nu e complet de acord fata de acest scop, atunci sentimentul de impartasire intima poate duce la o experienta mai putin placuta. Recomandam acest exercitiu pentru barbatul si femeia care cauta o legatura mai adanca, mai trainica, mai bogata.

Extras din cartea ” Autocontrolul prin Metoda Silva”, Jose Silva, Editura Memo

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *