Parinti Straluciti – Profesori Fascinanti
Cele mai bune carti

Parinti Straluciti – Profesori Fascinanti

La editura For You a aparut o carte noua pentru parinti si profesori.

Aceasta carte va schimba pentru totdeauna viziunea asupra modului de a crea o educatie excelenta. Formarea de copii si adolescenti sociabili, fericiti, liberi si intreprinzatori este o mare provocare in ziua de azi. Singuratatea nu a fost niciodata atat de intensa: parintii isi ascund sentimentele de copii, copiii isi ascund lacrimile de parinti si profesorii se refugiaza in autoritarism.

Cantitatea de informatie si cunostinte disponibile este mai mare; cu toate acestea, noile generatii nu sunt formate pentru a gandi, ci pentru a repeta informatii. Educatia trece printr-o criza fara precedent, la nivel mondial. Exista oare vreo speranta?

Da! In aceasta carte, psihiatrul si omul de stiinta Augusto Cury arata ca trebuie sa cultivam emotia si sa dezvoltam inteligenta tinerilor. Si, pentru asta, profesorii au nevoie de instrumente ca sa-i stimuleze pe copii si adolescenti.

Aceasta lucrare arata ca, pentru a fi deosebiti, trebuie sa ne insusim cele sapte deprinderi ale parintilor inteligenti si ale profesorilor fascinanti. Ea atrage atentia asupra celor sapte pacate capitale ale educatorilor si ne invata zece tehnici pedagogice care pot crea un spatiu de dezvoltare deplina si autentica, atat in sala de clasa, cat si acasa.

Augusto Cury, psihiatru si educator, impartaseste cu cititorul pasiunea sa pentru educatie, punand la dispozitia parintilor, profesorilor si oricarei persoane interesate de bogatia spiritului uman, instrumentele necesare pentru a promova formarea de oameni care gandesc, pentru a educa emotia, pentru a largi orizonturile inteligentei si a crea o viata de calitate

Augusto Cury este psihiatru, psihoterapeut, om de stiinta si scriitor. A dezvoltat conceptul de inteligenta multifocala, o perspectiva inovatoare asupra modului de functionare a mintii si a construirii gandului. Este cercetator in domeniul calitatii vietii si dezvoltarii inteligentei, abordand natura, constructia si dinamica emotiei si a gandurilor.

Dr. Cury sustine conferinte in congrese nationale si internationale.

Cartile sale sunt publicate in multe tari ale lumii si au fost adoptate in universitati si utilizate in cercetari si teze de specializare postuniversitara, in psihologie, sociologie si stiinte ale educatiei.

Dr. Cury conduce Institutul Academia inteligentei, care pregateste manageri, educatori, medici, psihologi, avocati, profesori universitari si orice persoana interesata in largirea orizontului mintii, in educarea emotiei si imbunatatirea calitatii vietii sale. Este autorul best-seller-ului Esti de neinlocuit (Pergaminho, 2003).

Puteti gasi aceasta carte in librarii sau pe site-ul editurii For You:

http://www.editura-foryou.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *